Profesjonell stubbefresing

Vi utfører Stubbefresing i  Oslo, Akershus og Buskerud (Viken)
Stubbefresing er for de fleste et bedre og rimeligere alternativ enn og kjøre inn store gravemaskiner som lager stor skade på plen o.l siden det bare blir et hull der stubben stod etter fresing. Hullet fylles lett igjen for så og så eller plante nytt.
Stubbeteknikk AS har forskjellige typer stubbefresere som passer til forskjellige oppdrag. Våre maskiner er skånsomme mot underlag for minimal slitasje på plener, brostein osv.

Hvorfor frese stubbene?

Stubbefresing er en meget skånsom måte å fjerne stubbene og røttene i plenen på. Det etterlater kun en liten haug med jord og flis som du etter fresing kan bruke f.eks til å strø ut i skråninger eller lignende.

Stubbefresing brukes når man ønsker å fjerne stubber og røtter helt. Vi freser opptil 25cm under bakken og man kan kort tid etter få en fin plen, eller plante noe annet der uten synlige spor etter stubben som en gang stod der.

Stubbefresing

En stubbefreser eller stubbefres er en maskin for fjerning av stubber.

Når et tre felles står stubben og rotsystemet igjen. 
Før stubbefreseren ble oppfunnet brukte arbeidere å grave opp stubben og dens rotsystem for hånd.
Dette var et tungt og tidkrevende arbeid. Ved stubbefresing ligger det igjen flis etter stubben, denne flisen kan brukes som biodrivstoff, fylles i hullet etter stubben eller brukes som kompost. Maskinen har en roterende stålskive med skarpe tenner, dette kalles for fresehjul. Når skiven roterer og trykkes mot stubben freser skiven treverket til små biter. Fresehjulet kan kontrolleres av hydrauliske stempler som skyver fresehjulet mot stubben. En annen gammel metode for å fjerne stubbene var ved å helle petroleum over og brenne stubbene. Dette var en lite miljøvennlig og effektivt metode, samtidig som faren for skogbranner var stor. Et moderne alternativ for å fjerne stubber er å bruke nitrogenbaserte midler for å dekomponere stubben. Denne metoden fungerer svært bra og er miljøvennlig, men den er tidkrevende og er lite egnet for bedrifter som arbeider innenfor trepleie og stubbefjerning.

Vi bruker kun sikkert og sertifisert utstyr som bla. Stihl og Teufelberger. Dette er utstyr vi vet etter mange års erfaring at vi kan stole på og som ikke svikter oss midt i jobben.

Stubbeteknikk AS hjelper deg med sikker trefelling

Med dyktige folk, gode rutiner og lang erfaring kan vi gjøre alt av jobber raskt og effektivt til en fornuftig pris!