Vi kan trefelling

Med mer enn 20 år i bransjen har Stubbeteknikk AS opparbeidet seg veldig god kunnskap innen trefelling. Det er mange forskjellige teknikker for og ta ned et tre, trefelling fra bakken. Seksjonsfelling hvor vi klatrer opp i treet og kutter det ned i deler. Om treet vokser over hus, kabler e.l. kan deler av treet fires trygt ned med tau for og unngå skade på eiendom. Kranbil kan også bli brukt for og gjøre ting sikkert og effektivt. Med gode rutiner og lang erfaring kan vi utføre alle jobber raskt og effektivt til en fornuftig pris.

Vi holder til i Bærum og tar på oss oppdrag i hele Viken og Oslo

Å felle et tre

Trefelling er en jobb som krever god kunnskap og riktig utstyr. Det er mange ting og passe på når man skal felle et tre enten det er felling fra bakken eller seksjonsfelling fra oppe i treet! Stubbeteknikk har opparbeidet seg stor kunnskap innen sikker trefelling, og med dyktige medarbeidere og arborister får vi alltid jobben gjort trygt og effektivt!

For å kunne gjøre jobben trygt og sikkert er det viktig for oss at vi tar en nøye vurdering av hvert tre som skal ned, og det er viktig at utstyret alltid er i god stand.

Vi bruker kun sikkert og sertifisert utstyr som bla. Stihl og Teufelberger. Dette er utstyr vi vet etter mange års erfaring at vi kan stole på og som ikke svikter oss midt i jobben.

Les mer om hvordan stubbefresing fungerer

Trefelling kan være farlig

Stubbeteknikk AS feller tre på en rask, sikker og miljøvennlig måte og følger faste retningslinjer

1. En arbeidsplan

Planlegging av nødvendig skogsutstyr for å kunne utføre en sikker felling. Vurder nøye om det er noen store hindringer du må overkomme for at det skal være trygt å felle treet. Ledninger, bygninger, veier som kan være trafikkerte med kjøretøy eller personer.

2. I hvilken retning faller treet?

For å finne ut hvilken retning treet vil falle, så er det flere ting en trefeller må ta hensyn til. I hvilken retning vokser grenene, er de tunge og kraftige? Er det kraftig vind og i hvilken retning vil vinden presse treet. Når du har bestemt felleretningen, så er det viktig å rydde rundt treet slik at det er enkelt å komme seg vekk. 

3. Kviste stammen

Kvist stammen i skulderhøyde slik at det ikke er noen kvister eller grener som er til hinder for motorsagen. Bruk sagen ovenfra og ned når du kvister. 
 

4. Velg sageteknikk

De to viktigste tingene å huske er at brytekanten skal ha en jevn tykkelse og riktige dimensjoner. Fellekilen eller brytejernet må settes inn før treet klemmer motorsag sverdet. Hvordan teknikk du bør velge kommer an på treets størrelse, hvor mye det heller og hvilken motorsag som blir brukt til trefellingen.
 

5. Sjekk om treet er sykt

Misfarget og mykt treverk er et tydelig tegn på at treet er sykt. Oppsvulming i nederste del av stammen er også et tydelig tegn på sykdom. Trær som har råte bør felles med forsiktighet og kan fort falle i feil retning. 
 

6. Riktig skogsverktøy til riktig tre

Det er ene og alene størrelsen på treet som skal felles som bestemmer hvilken type verktøy du trenger. Ved trefelling av mindre trær, er det ofte nok med håndkraft. De store trærne må sikres med rep eller vinsjer.
 

Vi bruker kun sikkert og sertifisert utstyr som bla. Stihl og Teufelberger. Dette er utstyr vi vet etter mange års erfaring at vi kan stole på og som ikke svikter oss midt i jobben.

Stubbeteknikk AS hjelper deg med sikker trefelling

Med dyktige folk, gode rutiner og lang erfaring kan vi gjøre alt av jobber raskt og effektivt til en fornuftig pris!