Trepleie

For oss i Stubbeteknikk AS er trepleie en kunst. Våre dyktige medarbeidere og arborister har lang erfaring og god kunnskap om trær og hvordan de skal beskjæres for og bevare de friske og pene. Ved trepleie er det viktig at trepleieren vet hva han eller hun gjør, og i samarbeid med kunde finne gode løsninger som ikke skader treet og bidrar til god estetikk. Våre erfarne treklatrere har teknikker og utstyr som gjør av de kan komme seg rundt i hele treet’s krone og gjøre de beskjæringene som trengs.
Les mer om kronereduksjon

Trepleie-en hånd som beskytter et tre

Gratis befaring av våre arborister

Beskjæring består av mange typer trearbeid

Her er en liste over de mest vanlige typene arbeid innenfor trepleie som vi i Stubbeteknikk AS tilbyr våre kunder 

 

1. Formativ beskjæring 

Formativ beskjæring er når trepleieren beskjærer et ungt tre for å hjelpe det til å utvikle seg til et sterkt og pent tre. Strukturen blir forbedret ved at grener fjernes og treet blir sterkere og utvikler en god struktur på kronen.

2. Kroneløfting

Kroneløfting er når trepleieren fjerner de laveste grenene på treet for å tilføre mer lys eller rett og slett for å gi fotgjengere og kjøretøy bedre plass.

3. Kronerydding

Trepleieren fjerner eller korter ned på døde, døende , syke, kryssende, overfylte og svake grener. Kronerydding utføres som regel for å bedre utseendet til trærne og redusere risiko for nedfall av grener.
 

4. Kronetynning

Ved kronetynning så fjerner arboristen små grupper av sekundære og mindre grener som gir mer lys igjennom treet.
 

5. Kronereduksjon

Volum og størrelse på treets krone blir gjort mindre slik at treets krone ikke blir for stort på et avgrenset område eller blir for tungt hvis stammen er svak. 
Les mer om kronereduksjon
 

6. Pollarding

Er når trepeieren grener beskjærer grener til det samme beskjæringspunktet i 1-3 år. Da dannes det et “pollardhode” i enden av hver gren.

7. Strukturelt spennesystem
Når store og gamle trær blir svake kan man installere et spennesystem som forsterker treet samtidig som det kan bli stående og bevege seg.

Vi bruker kun sikkert og sertifisert utstyr som bla. Stihl og Teufelberger. Dette er utstyr vi vet etter mange års erfaring at vi kan stole på og som ikke svikter oss midt i jobben

Stubbeteknikk AS hjelper deg med sikker trefelling

Med dyktige folk, gode rutiner og lang erfaring kan vi gjøre alt av jobber raskt og effektivt til en fornuftig pris!